Суд відсторонив керівництво АРМА від роботи та призначив домашній арешт

Віталій Сигидин Фото: Тетяна Довгань/Mind.UA

Суд відсторонив від роботи підозрюваних у привласнені понад 400 тисяч доларів США керівників Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на заступника голови АРМА Володимира Павленка і ДБР.

Печерський районний суд міста Києва 29 липня ухвалою відсторонив від посади т.в.о. голови АРМА Віталія Сигидина та його заступника Володимира Павленка. Суддя Сергій Вовк обрав держслубовцям запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту строком до 24 вересня. Відсторонення і таку саму міру запобіжного заходу отримав і начальник управління менеджменту активів АРМА Вахтанг Бочоришвілі.

Як повідомляється, Державне бюро розслідувань заявило про зловживання керівництва АРМА, викриті у співпраці зі спецпідрозділом із боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

За даними ДБР, протягом серпня-грудня 2020 року тимчасовий виконувач обов’язків голови АРМА (Віталій Сигидин — ред.), його заступник (Володимир Павленко), начальник управління даної установи (Вахтанг Бочорішвілі) у змові з адвокатами (Денис Сердюк і Оксана Сєрокурова) та фізичною особою (Ігор Король) заволоділи коштами, які були передані в управлінні АРМА.

За даними УП, йдеться про 400 тисяч доларів, арештованих Національною поліцією як «воровський общак». Шістьом особам повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою, в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України).