Прокуратура АРК відкрила провадження через затримання кримських татар у Криму

Обшук в будинку Раіфа Февзієва в Строгановці під Сімферополем Фото: facebook.com/crimeansolidarity

Прокуратура АРК та Севастополя відкрила кримінальні провадження за фактами чергових обшуків та затримань кримських татар в окупованому Росією Криму.

Про це прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя повідомляє у своєму Telegram-каналі.

У відомстві зазначили, що 17 серпня окупаційні «правоохоронці» з 4 години ранку одночасно провели незаконні обшуки в п’яти домівках кримськотатарських активістів в Сімферопольському та Бахчисарайському районах АР Крим, а також в Балаклавському й Нахімовському районах Севастополя, після яких було затримано п‘ятьох осіб.

«Наразі, за вказаними фактами, органи правопорядку автономії розпочали кримінальні провадження за ч.2 ст.162 КК України (порушення недоторканості житла) та ч.2 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі)», – йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Досудове розслідування буде здійснюватися слідчим управлянням Головного управляння Нацполіції в АР Крим та м. Севастополі.

Нагадаємо:

  • 17 серпня 2021 року в окупованому Криму і Севастополі російські силовики провели масові обшуки в будинках кримських татар. Затримано п’ять активістів. У Нахімовському районі Севастополя співробітники ФСБ відвезли активістів Рустема Мурасова і Рустема Таїрова, в Балаклавському районі Севастополя – Джеббара Бекірова, в Бахчисарайському районі Криму – активістів Заура Абдуллаєва, в Сімферопольському районі Криму – Раіфа Февзієва.
  • МЗС України висловило рішучий протест через незаконні обшуки та затримання кримських татар в окупованому Криму та вимагає від Росії негайно їх звільнити.