У російських тюрмах ув’язнених примушують по вісім годин на день дивитися державне телебачення – Навальний

По вісім годин на день дивитися російське державне телебачення без відволікань змушують у колоніях РФ в’язнів. 

Про це в інтерв’ю The New York Times розповів Олексій Навальний – опозиційний політик, який наразі засуджений до відбування покарання у колонії суворого режиму.

Навальний розповів, що в колонії щоденно в’язні дивляться телебачення по п’ять разів. Такі сеанси відбувається після сніданку, обіду та вечері, а також після ранкової гімнастики та робіт з прибирання.

“Ми дивимося фільми про Велику Вітчизняну війну або як одного разу, 40 років тому, наші спортсмени перемогли американців чи канадців. Я розумію суть ідеології путінського режиму: сьогодення і майбутнє замінюються минулим – справді героїчним минулим, або прикрашеним минулим, або повністю вигаданим минулим. Будь-яке минуле має постійно бути в центрі уваги, щоб витіснити думки про майбутнє та питання про сьогодення”, – розповів ув’язнений політик.

Читати, писати або робити щось інше перед телеекраном заборонено.

Нагадаємо:

  • 17 січня 2021 року Олексій Навальний повернувся з Німеччини, де він лікувався після отруєння, в Росію. Його затримали прямо на паспортному контролі в московському аеропорту Шереметьєво. 18 січня Хімкинський міський суд в Москві заарештував російського опозиційного політика на 30 діб.
  • 2 лютого 2021 року суд в Москві замінив російському опозиціонеру Олексію Навальному умовний термін в 3,5 року на такий же реальний по справі «Ів Роше». При цьому від терміну відняли понад 10 місяців, які політик провів під домашнім арештом. Це означає, що Навальний повинен провести в колонії приблизно 2 роки й 7 місяців.