Верховний суд не буде розглядати позов Порошенка до Bihus.Info щодо “плівок Медведчука”

Касаційний адміністративний суд не буде розглядати позов Петра Порошенка до журналістів Bihus.Info. Колишній президент вимагав зобов’язати журналістів опублікувати всі телефонні розмови Віктора Медведчука. Журналісти-розслідувачі стверджують, що і так вже давно опублікували усі наявні записи.

Про це 12 серпня повідомило Bihus.Info з посиланням на рішення суду від 9 серпня.

Петро Порошенко позивався до журналістів через записи телефонних розмов, у яких фігурував народний депутат, лідер політичної сили «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук. Представники Порошенка в суді стверджували, що записи розмов має також і Офіс президента, тому об’єднали свої позовні вимоги до журналістів і до Володимира Зеленського.

Зрештою Касаційний адмінсуд ухвалив, що адвокати Порошенка порушили підсудність, оскільки ані ОАСК, ані Верховний Суд «не мають підстав розглядати позов Порошенка до Bihus.Info».

Йдеться про записи розмов політика за 2014-2017 роки, які стали основою чотирьох серій розслідування журналістів. Загалом це понад 30 годин розмов Медведчука з кремлівськими посадовцями і функціонерами/бойовиками так званих “ДНР” і “ЛНР”, повні версії яких розміщено на ютуб-каналі туттут і тут, – пише Bihus.Info.

Нагадаємо:

  • Оприлюднені записи розмов Віктора Медведчука з російськими топ-посадовцями містили й кримські епізоди – і там де йдеться про трубу, і там де про вугілля та електроенергію. Бо в цьому був особливий інтерес Росії – вона вирішувала свої проблеми, які виникли після окупації Криму, і підвішувала корупційні гачки з приманкою, на яку кидались українські політики і урядовці. І ми пройдемось цими кримськими епізодами «плівок Медведчука», аби встановити послідовність подій і додати важливі деталі. Про це у матеріалі ЦЖР “Прослушка Медведчука: Кримський рахунок“.