Редактора кримськотатарської газети оштрафували за те, що він перебував під будівлею ФСБ у Сімферополі

Шевкет Кайбулаєв

Так звана «суддя» «Київського районного суду Сімферополя» Віра Серікова призначила редактору кримськотатарської газети «Авдет» Шевкету Кайбулаеву покарання у вигляді штрафу в розмірі 5 тисяч рублів. Він був затриманий через те, що він перебував під будівлею ФСБ під час протестів 4 вересня.

Про це повідомляє «Кримський процес«.

«Суд» дослідив протокол про адміністративне правопорушення, показання неназваних у свідків, а також фототаблицю з матеріалів справи.

Не був допитаний свідок Ібрагім Чегертма, який був з ним поруч в той день. «Суд» відхилив клопотання про допит співробітника «поліції», який склав адмінпротокол.

Нагадаємо:

  • 3 та 4 вересня у Криму відбулися масові обшуки у будинках кримських татар. Були затримані і вивезені в невідомому напрямку 5 кримських татар. Серед них Ельдар Одаманов, Наріман Джелял, Азіз Ахтемов, Асан Ахтемов і Шевкет Усеінов.
  • 4 вересня в Криму люди масово прийшли до будівлі ФСБ, щоб дізнатися місцезнаходження затриманих. В результаті росгвардійці затримали там понад 50 осіб. На них склали протоколи за «невиконання правил поведінки під час надзвичайної ситуації».