Суд оштрафував на 595 гривень чоловіка, який заважав журналістам знімати сюжет про COVID-19

Фото – zeft.in.ua

Оболонський райсуд Києва оштрафував чоловіка на 595 гривень за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 9 вересня.

4 квітня 2020 року знімальна група телеканалу «Україна 24» прибула на територію Оболонської набережної для зйомки відеоматеріалу про відпочинок громадян у період карантину через COVID-19 із подальшим виходом у прямий ефір.

До журналістів під’їхав автомобіль, з якого вийшов чоловік і почав ставити запитання та висловлюватись на їх адресу в брутальній формі. На прохання оператора не заважати знімати сюжет зловмисник не відреагував і через 10 хвилин знову, умисно почав словесний конфлікт, перешкоджаючи знімальній групі вийти у прямий ефір.

Кореспондент у прямому ефірі голосно зробила зауваження та попередження громадянину щодо щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів. Далі чоловік почав штовхати оператора та руками закривати об’єктив камери. У результаті знімальна група не змогла зняти матеріал у повному обсязі та запланованому форматі.

Суд врахував, що обвинувачений визнав вину і покаявся. Окрім штрафу він також має заплатити телеканалу  3 496 гривень моральної шкоди.