Окупаційний «Верховний суд» Криму залишив за ґратами адвоката Едема Семедляєва

 

Так званий окупаційний «Верховний суд» Криму відхилив апеляційну скаргу на арешт адвоката Едема Семедляєва.

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

«У закритому засіданні верхівка «кримського правосуддя» узаконила безправ’я адвокатів та безкарність силовиків», — написав Курбедінов.

Апеляція була подана на рішення «Центрального районного суду» Сімферополя в окупованому Криму, яким адвокату Едему Семедляєву було призначено штраф 4 тисячі рублів і 12 діб арешту за «непокору вимогам співробітника поліції».

Нагадаємо, адміністративний протокол на Едема Семедляєва було складено за відмову адвоката припинити ведення аудіозапису на вимогу начальника відділу «Е» Руслана Шамбазова.

Другий адміністративний протокол на Семедляєва було складено через відмову виконати вимогу начальника відділу «Е» Руслана Шамбазова повністю роздягнутися для перевірки тіла на наявність екстремістських татуювань.

  • 25 жовтня 2021 року під будівлею «Кримського гарнізонного військового суду» в Сімферополі російські силовики затримали 21 кримськотатарського активіста. На адвоката Едема Семедляева, який приїхав до відділу «поліції Центрального району» для надання юридичної допомоги затриманим, склали протокол за «непокору поліції».