У Криму окупанти затримали координатора «Кримської солідарності» Ділявера Меметова

В окупованому Сімферополі російські силовики затримали координатора громадського руху «Кримська солідарність» Ділявера Меметова. Його було затримано біля «Кримського гарнізонного військового суду» через  те, що 23 листопада він зустрічав адвоката Едема Семедляєва біля ізолятора тимчасового тримання.

Про це повідомляє рух «Кримська солідарність».

Після затримання Ділявера Меметова відвезли до «Центрального» відділу поліції, мотивуючи це тим, що він був на зустрічі адвоката Едема Семедляєва 23 листопада. Разом із ним було затримано цивільного журналіста Абдуллу Сейдаметова. Мотиви його затримання наразі невідомі.

Кореспондент видання «Грани.ру» Айдер Кадиров повідомив, що Ділявер Меметов з’явився біля «Кримського гарнізонного військового суду» після перерви і був за 20 метрів від будівлі. У його бік попрямували співробітники поліції, які повідомили йому про «повторне порушення» та відвезли до «Центрального» відділу поліції Сімферополя за присутність на зустрічі адвоката Едема Семедляєва 23 листопада. Затримання проводив капітан поліції Олексій Кузнєцов.

Нагадаємо:

  • 23 листопада у Сімферополі біля ізолятору тимчасового тримання російські силовики затримали 31 людину, які прийшли зустріти адвоката Едема Семедляєва після закінчення 12 діб його арешту.
  • 25 листопада кримські «суди» заарештували 21 кримського татарина, яких було затримано. 9 затриманим жінкам було призначено адміністративні штрафи.