Суд РФ зафіксував у рішенні присутність військових РФ на Донбасі

Супутникові знімки російської військової техніки на кордоні з Україною Фото: Politico

Російський суд виніс вирок, де через покази обвинувачуваного зафіксована присутність регулярних російських військ на непідконтрольній Україні території Донбасу.

Про це йдеться у вироку суду.

Згідно матеріалів справи, у 2019 році ООО «Технология» займалася поставками продуктів харчування у військові частини Збройних Сил РФ, що дислокуються на території ОРДЛО.

ООО «Технология» займалася поставками за договором з АТ «Мінторг». Продукти доставлялися в ОРДЛО здійснювалося зі складу з періодичністю 1 раз на два тижні. Колона складалася з понад 70 машин, вантажопідйомністю близько 40 тонн та загальним обсягом понад 1 300 тонн. В асортимент продовольства входили борошно, консерви, свіжі овочі. Сумарна вартість продуктів харчування на одне постачання становила понад 130 млн рублів.

За безперешкодне постачання чиновник з Центру державного санепіднагляду Південного військового округу РФ вимагав хабар у розмірі 90 тисяч рублів щомісяця. Обвинувачений -заступник регіонального керівника з напряму військового харчування В’ячеслав Забалуєв розповів про випадок, коли через відсутність хабара поставка була відправлена пізніше, через що продукти зіпсувалися.

Суд визнав винним його винним.

Нагадаємо:

  • 15 листопада 2021 року президент РФ Володимир Путін підписав указ, який передбачає визнання в Росії сертифікатів на товари і послуги, видані в ОРДЛО. Товари з окупованих територій будуть допускатися до державних закупівель в РФ нарівні з російськими.
  • Відеоблог Микити Панасенка про те, що може означати указ Путіна про «товарне зближення» Росії та ОРДЛО: хитрість країни-агресора або ж полегшення роботи України в процесі доведення ефективного контролю РФ над окупованими територіями на сході.