Двом кримським ексміліціонерам, які перейшли на службу до окупантів, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури АРК та Севастополя двом колишнім заступникам начальника Сімферопольського міського управління ГУ МВС в АР Крим повідомлено про підозру в державні зраді. За інформацією джерела у правоохоронних органах, мова йде про Ігоря Момотенко і Дмитра Коржова, які також є підозрюваними у “справі 26 лютого”. 
У прокуратурі Автономної репсубліки Крим та Севастополя повідомили:
“Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрювані склали присягу працівників органів внутрішніх справ України, присягнувши залишатися відданими народові України, суворо дотримуватися Конституції України та чинного законодавства.  Однак, під час окупації півострова у 2014 році, підозрювані зрадили присязі та перейшли на службу до незаконно створеного «Міністерства внутрішніх справ Республіки Крим», яке пізніше увійшло до складу «Міністерства внутрішніх справ РФ».
Підозрюваний Ігор Момотенко згодом обійняв посаду  заступника начальника поліції в «міністерстві внутрішніх справ по Республіці Крим».
Другого підозрюваного – Дмитра Коржова – у лютому 2017 року призначили «заступником начальника поліції з охорони громадського порядку УМВС Росії по м. Ялта».
За даними слідства, своїми діями та рішеннями «правоохоронці» сприяли становленню окупаційної адміністрації РФ, шляхом безпосередньої участі в роботі незаконно створених правоохоронних органів, а також надавали допомогу представникам держави-окупанта у проведенні підривної діяльності проти України.
Дмитру Коржову та Ігорю Момотенко повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.
У вересні 2017 року прокуратура АРК повідомила їм про підозру  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України колишнім заступникам начальника міліції Сімферополя, які
не забезпечили належну безпеку під час охорони громадського порядку в ході мітингу біля стін Верховної Ради АРК 26 лютого 2014 року, що призвело до тяжких наслідків, не називаючи прізвища підозрюваних.