Міжнародний суд ООН наказав РФ негайно припинити війну проти України

Міжнародний суд ООН в Гаазі 16 березня виніс рішення у справі України проти Росії і зобов’язав РФ припинити воєнні дії в Україні, які, як заявлено, відбуваються з метою “запобігання і покарання” нібито геноциду в Луганській та Донецькій областях України.

Рішення оголосила головна суддя Міжнародного суду ООН Джоан Донох’ю.

Президент України Володимир Зеленський дописав у Твіттер:

“Україна здобула повну перемогу у справі проти росії в Міжнародному суді ООН. Суд зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну. Наказ є обов’язковим до виконання Росією згідно з міжнародним правом. Ігнорування рішення зажене рф у ще більшу ізоляцію”.

За рішенням суду, Росія повинна також припинити будь-яку військову допомогу так званим “ЛДНР”.

Росія повинна забезпечити, щоб будь-які військові або парамілітарні угруповання, які вона підтримує або якими керує, так само як і будь-які організації чи люди, які їй підконтрольні, не вдавалися до подальших військових дій (13 за, два проти)

Як повідомлялося, Україна направила позов проти Росії до Міжнародного суду ООН у Гаазі через військову агресію проти України.

Україна просила суд наказати РФ негайно призупинити розпочаті 24 лютого 2022 року воєнні дії, заявленою метою яких є “запобігання і покарання” нібито геноциду в Луганській та Донецькій областях України.

А також, щоб Російська Федерація негайно забезпечила, щоби будь-які військові або нерегулярні збройні формування, якими вона керує або підтримує, а також будь-які організації та особи не сприяли «військовим операціям», метою яких декларується “запобігання” чи “покарання” за нібито вчинення Україною геноциду.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідуваньведе хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook:https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa