Суд засудив до 11 років депутата-зрадника з Криму, «регіонала» Андрія Григорова

В Україні суд заочно засудив до 11 років ув’язнення (ч. 1 ст. 111 КК України у редакції статті від 2014 року) депутата Севастопольської міської ради VI скликання, повідомляє прокуратура АРК та міста Севастополя. За інформацією Центру журналістських розслідувань, йдеться про Андрія Григорова.

«Прокурори довели, що у 2014 році, задля приховання факту окупації півострова Збройними Силами РФ та з метою легітимізації дій держави-окупанта, засуджений спільно з іншими Севастопольськими депутатами проголосував за підтримку ряду незаконних рішень», – йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, «депутат достовірно знаючи, що територія півострова є невід’ємною частиною України, особисто підтримав ряд рішень: «Про підтримку рішень ВР АР Крим про незалежність Криму та створення так званої «Республіки Крим»; «Про звернення до РФ з пропозицією прийняття м. Севастополя до складу РФ в статусі міста федерального значення»; «Про перейменування Севастопольської міськради у «Законодавчі збори Севастополя».

«Незважаючи на те, як довго РФ ще буде здатна переховувати зрадників України, кожен з них має відповісти перед законом. Цього разу свій, поки заочний, вирок отримав депутат Севастопольської міської ради. Він не тільки зрадив присязі на вірність українському народові, а й виконував завдання держави-окупанта, сприяючи окупації півострова. Загалом, усім 58 депутатам Севастопольської міської ради VI скликання, які брали участь в «голосуваннях» на момент окупації півострова, повідомлено про підозри. Стосовно 41 депутата обвинувальні акти перебувають на розгляді у судах», – повідомив керівник прокуратури АР Крим та міста Севастополя Ігор Поночовний.

  • Як повідомляв ЦЖР, у 2010 році севастопольська фірма «Стандарт-буд», що належила депутату Севастопольської міської ради від Партії регіонів Андрію Григорову стала переможцем тендеру на реконструкцію комплексу берегоукріплювальних споруд набережної смт Гурзуф. Тоді на соціально-економічний розвиток автономії із державного бюджету було виділено пів мільярда гривень субвенції.
  • На реконструкцію, зміцнення пляжної та паркової зони у Гурзуфі було виділено 30 мільйонів. Причому роботи з берегоукріплення та реконструкції пляжів мали завершити ще до кінця 2010 року. Проте роботи не було завершено.
  • У 2012 році КРП «Протизсувне управління» уклало низку договорів на берегоукріплювальні роботи в Криму на загальну суму 33 мільйони 730 тисяч гривень.
  • На той час підрядниками були фірми сина прем’єр-міністра України Миколи Азарова – Олексія та колишній губернатор Харківської області, народний депутат Михайло Добкін.