Кримську суддю за державну зраду засудили до 13 років колонії

Шевченківський районний суд Києва визнав винною у державній зраді колишню суддю Совєтського районного суду АР Крим, яка після тимчасової окупації півострову зрадила присязі та перейшла працювати у незаконно створенні Росією судові органи. 

Вирок колишній судді було винесено 20 жовтня, передає Бюро судової інформації.

За матеріалами справи, засуджена – Юлія Петрова – обіймала посаду судді Совєтського районного суду АР Крим з 2007 року. З початком окупації півострова Російською Федерацією, перейшла на бік ворога та продовжила працювати у незаконному “суді” за законами держави-окупанта. У грудні 2014 року законом президента Росії колишню українську суддю було призначено заступником голови Совєтського районного суду Республіки Крим Російської Федерації.

За даними слідства, в період з 15 липня 2014 року по 21 січня 2017 року засудженою суддею розглянуто 115 справ у «производствах по уголовных делам» та 600 справ у «производствах по гражданским и административным делам».

Юлію петрову судом було визнано винною у державній зраді та засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 24 жовтня 2022 року прокуратура Автономної республіки Крим скерувала до суду обвинувальні акти щодо двох колишніх українських суддів, які у 2014 році після початку російської окупації Криму зрадили присязі, перейшли на бік РФ та продовжили працювати у незаконно створених окупантами “судах” на території півострова.

Всього з початку окупації Криму Росією в Україні про підозру повідомлено понад 300 колишнім суддям, які зрадили присязі та перейшли працювати у незаконно створені окупантом на півострові “судові органи”.