Суд у російській Казані заочно заарештував Коломойського і Боголюбова за “привласнення російської нафти на 400 млн дол.”

Вахітовський районний суд у Казані заочно обрав запобіжний засіб у вигляді арушту мільярдерам Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову – їх звинувачують у привласненні російської нафти на 400 млн дол.

Про це повідомила пресслужба суду.

Під варту, за рішенням суду, їх візьмуть “з моменту екстрадиції на територію Російської Федерації”.

Мільярдерів звинувачують у тому, що у період з грудня 2006 року по жовтень 2007 року вони разом із бізнесменом Олександром Ярославським та головою правління “Укртатнафти” Павлом Овчаренком привласнили 800 тисяч тонн нафти, поставленої російською “Татнєфтью”, на суму понад 400 млн доларів.

Обвинувачення заявляє, що ця нафта була перекачана трубопровідним транспортом до резервуарів Кременчуцького нафтопереробного заводу.

Нагадаємо, у грудні 2007 року після втрати оперативного і корпоративного контролю над “Укртатнафтою” в результаті рейдерського захоплення, компанія “Татнєфть” ініціювала розгляд в Міжнародному комерційному арбітражі в Парижі проти України. 29 липня 2014 року арбітраж виніс рішення на користь російської компанії. Україна намагалася скасувати це рішення в іноземних судах.