Касаційний господарський суд України замість росіянина Львова очолила Лариса Рогач

У Касаційному господарському суді у складі Верховного Суду України відбулись вибори нового голови. За результатами голосування суд очолила Лариса Рогач. 

Про це повідомили у Верховному Суді України.

За Ларису Рогач проголосували 22 з 42 суддів.

Лариса Рогач замінила на цій посаді суддю Богдана Львова, якого було звільнено через наявність російського громадянства. 

У 2017 році Громадська рада доброчесності визнала Рогач такою, що не відповідає критеріям доброчесності. Зокрема через підозри щодо ймовірної причетності  до практики втручання в систему авторозподілу суду або щонайменше толерування її. 

Лариса Рогач також була у складі колегії суддів, яка не задовольнила касаційну скаргу Київської міської ради, тим самим зобов’язавши її укласти договір оренди ділянки поблизу Софійського собору для будівництва багатоповерхівки. Це будівництво загрожувало «Софії».

У 2016 році колегія під головуванням Лариси Рогач винесла рішення, яке призвело до виділення землі під маєток Юрія Іванющенка, відомий як Межигір’я-2, незважаючи на те, що більша частина земельних ділянок відноситься до земель природно-заповідного фонду.

Нагадаємо, у жовтні голова Верховного суду України Всеволод Князєв відрахував свого заступника, голову Касаційного господарського суду Богдана Львова із штату суду через наявність в нього російського громадянства.

Служба безпеки України офіційно підтвердила наявність у Львова громадянства РФ.

Раніше Богдан Львов стверджував, що документ, що підтверджує громадянство РФ, який оприлюднили журналісти програми “Схеми”, сфальшований. За його словами, у розслідуванні журналістів  оприлюднена форма, яку він нібито заповнив для отримання паспорта РФ, коли досяг 45-річчя. Водночас він стверджує, що станом на дату заповнення цієї форми — 26 жовтня 2012 року, зразок цієї форми у РФ ще не був затвердженим.