Чоловіка, якого в РФ засудили через переказ сну із Зеленським, тепер оштрафували за інтерв’ю

Центральний районний суд міста Чити призначив два штрафи по 35 тисяч рублів місцевому мешканцю Івану Лосєву за те, що він дав інтерв’ю телеканалу ВВС та “Дождь”. Торік його штрафували за переказ сну з президентом України Володимиром Зеленським. 

Про це повідомляє “Медіазона”.

Нову справу на Лосєва відкрили за доносом двох жінок. Першій не сподобався виступ чоловіка на телеканалі “Дождь”, а другій – на Бі-бі-сі.

За час, відколи історія Лосєва стала відома, російські силовики почали переслідувати і його матір Неллі Лосєву. Жінку оштрафували на 30 тисяч рублів за те, що в соцмережі “Однокласники” поставила лайк публікації такого змісту: “Стали надходити відомості про загибель мобілізованих, їх буде дедалі більше. Вони не захищають батьківщину, батьківщина сама напала на сусідню країну. Люди гинуть просто так”.

Ще один протокол на неї склали також за лайк картинки користувача однокласників, на якій було написано: “Для відвідувачів моєї сторінки: Путін – *****, Крим – це Україна, Росія веде війну з Україною”.

Відомо, що за “повторну дискредитацію російської армії” в Росії можна вирушити до колонії.

Нагадаємо, у грудні 2022 року Центральний районний суд російського міста Чита оштрафував місцевого жителя Івана Лосєва, зокрема, за переказ у соцмережі сну, героєм якого був президент України Володимир Зеленський. Росіянин за “дискредитацію” російської армії тепер має сплатити 30 тисяч рублів.