Фігурант “справи кримських диверсантів” Захтей вийшов на свободу з колонії

В політв’язня, фігуранта сфабрикованої ФСБ “справи кримських диверсантів” Андрія Захтея закінчився термін ув’язнення, він вийшов на свободу. 

Про це повідомляє видання “Ґрати”.

За інформацією видання, Андрію Захтею не дозволили виїхати до України та помістили до Центру тимчасового утримання іноземних громадян у Ростовській області.

Нагадаємо,  ФСБ Росії в серпні 2016 року оголосила про затримання районі Армянська в тимчасово окупованому Криму групи “українських диверсантів”, які нібито готували теракти на півострові. За версією “слідства”, затримані Євген Панов і Андрій Захтейпланували вчинити теракти на об’єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова. Також, за версією російського обвинувачення, Захтей, який займався в Криму приватним візництвом, мав зустріти групу та забезпечити її переміщення півостровом.

Захтею були пред’явлені звинувачення в підготовці диверсії (стаття 30 і пункт «а» частини 2 статті 281 КК). Його було засуджено до 6 з половиною років колонії.

Заарештований Захтей розповів адвокатам, що після затримання його жорстоко катували. «Шрами у мене на руках з’явилися від того, що співробітники ФСБ сильно стягнули мої зап’ястя наручниками. При цьому, коли мене катували струмом, від болю я сильно смикався, від чого на зап’ястях з’явилися рани. Катували мене два дні струмом. Спочатку пристібали клеми до ніг і до сідниць, включали струм, вимагали зізнатися в скоєнні злочину. Я говорив, що звичайний таксист і приїхав на місце перестрілки за дзвінком клієнта, але мене продовжували катувати. Надалі клеми стали чіпляти до геніталій, від болю я кілька разів втрачав свідомість», – описував він катування.