Ордер на арешт Путіна видано до кінця життя – прокурор МКС Карім Хан

Міжнародний ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової виданий довічно.

Про це заявив прокурор МКС Карім Хан, пише BBC Radio 4.

“Прокурор МКС Карім Хан заявив, що Володимиру Путіну і уповноваженій у справах дітей Марії Львовій-Бєловій загрожує ордер на арешт до кінця їхнього життя. Люди, де б вони не були, мають розуміти, що є закон і що з владою приходить відповідальність. Для воєнних злочинів немає терміну давності”, – йдеться у дописі прокурора.

Він також зазначив, що ордер може бути відкликаний лише в тому випадку, якщо Путін постане перед судом і судді закриють справу.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої при президентові РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Суд визнав, що є достатні підстави вважати, що Володимир Путін та Марія Львова-Бєлова несуть відповідальність за військовий злочин у вигляді незаконної депортації населення та незаконного переміщення населення з окупованих територій України до Російської Федерації, на шкоду українським дітям. Ордер означає, що Путіна мають заарештувати на території країн, які ратифікували Римський статут.