В Криму “прокуратура” вимагає 10 років в’язниці для політв’язня Аппаза Куртамета за “фінансування батальйону “Крим”

У  “Київському районному суді” Сімферополя завершилися судові дебати в кримінальній справі проти Аппаза Куртамета, якого обвинувачують у нібито “фінансуванні незаконного збройного формування”.

Про це інформує видання “Кримський процес”.

За версією обвинувачення, Аппаз Куртамет нібито донатив кошти на добровольчий батальйон “Крим” і мав наміри щодо фінансової підтримки інших підрозділів. “Прокурор” вимагає ув’язнити його на 10 років.

Сторона захисту під час дебатів звернула увагу “суду”, що в матеріалах справи відсутні докази, які могли б підтвердити, що добровольчий батальйон “Крим” належить до незаконних збройних формувань. Також було зазначено, що в “суді” не довели мотив скоєння Куртаметом злочину, пов’язаного з фінансуванням формування, оскільки він спрямовував гроші в борг своєму другові.

У дебатах захист закликав “суд” закрити кримінальну справу через відсутність складу злочину, а якщо “суд” із цим не згоден, то перекваліфікувати статтю та призначити покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Виступ з останнім словом самого Аппаза Куртамета запланували на 19 квітня, після чого “суд” піде в нарадчу кімнату для ухвалення вироку.

Нагадаємо, Аппаза Куртамета викрали російські силовики 23 липня на пункті пропуску до тимчасово окупованого Криму. наступного дня на телефон матері Куртамета зателефонував невідомий і повідомив, що її син затриманий при проходженні контролю документів на КПВВ «Чонгар».

Також, за інформацією правозахисників, за два тижні невідомі подзвонили й батькові Куртамета, повідомили, що його син перебуває у фільтраційному таборі і попросили не «створювати галас

Упродовж майже трьох місяців місце перебування та правовий статус Аппаза Куртамета були невідомі. Також не було інформації про причину утримання, до нього не допускали адвоката.