Прокуратура АРК повідомила про підозру ще двом кримським окупаційним “чиновникам”

Олена Елечкян, виконувачка обов’язків «міністра промислової політики Республіки Крим» Фото: "Рада міністрів Респібліки Крим"

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру кримському “депутату” та виконувачці обов’язків “міністра промислової політики Республіки Крим”. 

Про це повідомили в пресслужба прокуратури АРК.

«Встановлено, що після окупації півострова російськими збройними силами, обоє обіймали різні керівні посади у незаконно створених органах на півострові. У 2022 окупаційний депутат обійняв посаду голови «комітету Державної Ради Республіки Крим з аграрної політики та розвитку сільських територій», інша підозрювана стала виконувати обов’язки «міністра промислової політики Республіки Крим», – повідомляє прокуратура.

У відомстві зазначили також, що підозрювані на посадах беруть активну участь у проведенні заходів на підтримку збройної агресії Росії проти України. і своїми умисними діями сприяють реалізації політики окупаційної влади РФ на тимчасово окупованій території півострова.

Дії підозрюваних кваліфіковано як колабораційну діяльність (частина 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України). У разі, якщо їхню вину буде доведено, їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Прокуратура АРК не повідомляє імена підозрюваних, але за інформацією Бюро судової інформації, мова йде про “Верховної Ради Криму VI скликання” Василя Рогатина та тимчасову виконувачку обов’язків “міністра промислової політики російського уряду Криму” Олену Елекчян.

Нагадаємо, напередодні Святошинський районний суд Києва оголосив вирок колишньому депутату Верховної Ради Автономної Республіки Крим та окупаційному “віце-прем’єру Криму”, Віталію Нахлупіну. За державну зразу його засуджено до 12 років позбавлення волі.