Український суд оголосив вирок депутату Держдуми РФ Ткачову, який визнав псевдореспубліки «Л/ДНР»: 15 років тюрми

В Україні до 15 років ув’язнення засуджено депутата Держдуми РФ Антона Ткачова, який голосував за визнання псевдореспублік «Л/ДНР».

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

«Посадовець позиціонує себе як «нове обличчя» кремлівського режиму і повністю підтримує агресивну політику вищого військово-політичного керівництва РФ. За це його призначили до комітету російської Держдуми з питань інформаційної політики. За даними слідства, 15 лютого 2022 року він підтримав постанову щодо звернення до президента РФ із проханням визнати «незалежність» окупованих районів Донецької та Луганської областей. А вже 22 лютого депутат проголосував за ратифікацію «договору про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу» між країною-агресором і терористичними організаціями «Л/ДНР», – йдеться в повідомленні СБУ.

Повідомляється, що суд визнав Ткачова винним за статтею про «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» і призначив йому, крім 15-річного ув’язнення, також конфіскацію майна.

«Оскільки засуджений наразі перебуває на території РФ, то початок строку відбування покарання визначено з дня його фактичного затримання», – зазначили в СБУ.

Українські правоохоронці раніше повідомили заочні підозри десяткам депутатів Державної думи РФ, які «сприяли захопленню частини східних регіонів України». У березні ОГП повідомляв про заочне засудження до 15 років позбавлення волі 20 депутатів Держдуми РФ.