В Криму апеляційний “суд” залишив правозахисника Абдурешита Джеппарова під арештом

“Верховний суд” Криму розглянув апеляційну скаргу на арешт кримського правозахисника Абдурешита Джеппарова. Раніше “суд” ув’язнив його на 12 діб за нібито, “непокору “поліції”. Апеляційна інстанція залишила це рішення без зміни.

Про це повідомляє “Кримський процес”.

Рішення ухвалила “суддя” Марина Калацей. Вона не допустала слухачів на засідання. Крім того, відмовила у присутності дружині правозахисника, а його самого не доставили до залу засідань, попри вимогу сторони захисту на його присутності.

Видання повідомило, що “суддя” не оголосила про засідання в закритому режимі, а своє рішення вона нічим не мотивував. Колоцей також відхилила окреме клопотання про присутність на засіданні представників засобів масової інформації, заявивши, що “вони не позбавлені можливості ознайомитись із засіданням із рішенням”.

Адвокат Едем Семедляєв повідомив, що “суддя” нібито переймалася за безпеку учасників.

Калацей також відмовила у допиті свідка.

Нагадаємо:

  • 25 квітня 2023 року в Криму російські силовики затримали кримськотатарського активіста та правозахисника Абдурешіта Джеппарова після обшуку в його будинку в Білогірську.
  • Джеппарова утримували в спецприймачі для адміністративно заарештованих «управління МВС РФ по Сімферополю» на вул. Павленка, 1а.
  • 27 квітня «Білогірський районний суд» заарештував затриманого 25 квітня кримськотатарського активіста та правозахисника Абдурешіта Джеппарова на 12 діб за нібито «непідкорення поліції».