В РФ до 7 років колонії за пости у соцмережі засудили актиіста Крігера: у відповідь на вирок він заспівав “Ой, у лузі червона калина”

Західний окружний військовий суд у Москві засудив до семи років колонії загального режиму активіста руху «Солідарність» Михайла Крігера. Його було затримано торік за пости у соціальних мережах, зокрема про ймовірну страту президента РФ Путіна, яку він назвав “духопідйомним дійством”. 

Про це повідомляє група підтримки активіста.

За версією звинувачення, Крігер зазіхав на життя співробітників ФСБ і закликав стратити президента РФ Володимира Путіна через повішення. Приводом для справи, як уточнили соратники активіста, стали пости та коментарі у фейсбуці.

Зокрема торік Крігер лишив під дописом про напади на будівлі ФСБ в Архангельську та Москві, що трапились ще у 2020-му коментар:

“Ні від кого не приховую свою люту ненависть до режиму, чекістам, які його встановили й особисто до Путіна В. В. І повірте мені, коли і якщо я доживу до повішення цієї ГБшної гниди, то щосили боротимуся за право брати участь у цьому духопідйомному дійстві”, – написав він.

На думку російського суду, ці слова є виправданням тероризму. У своєму останньому слові Кригер підтвердив, що все ж хоче стати свідком страти Путіна. Чоловік наполягає, що бажає саме не смерті Путіну, а страти за злочини.

“Я впевнений, що наш диктатор так само заслуговує на таку кару, як і інші військові злочинці, яких вішали за вироком, наприклад, Нюрнберзького трибуналу… Є Путін – є річки крові, немає Путіна – немає кровопролиття”, – сказав він.

Після оголошення вироку Крігер заспівав “Ой, у лузі червона калина”.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter