Корегувальника ракетних ударів по Дніпру засудили до 15 років ув’язнення

Зруйнований житловий багатоквартирний будинок в результаті російського ракетного удару по Дніпру 14 січня 2023 року

Красногвардійський районний суд Дніпра оголосив вирок місцевому жителю. За надсилання росіянам інформації про розміщення ППО його визнанно винним у державній зраді та засуджено до 15 років позбавлення волі. 

Про це повідомляє Бюро судової інформації із посиланням на вирок суду.

За матеріалами справи, засуджений входив в агентурну мережу, створену проросійською радикальною громадською організацією «Русское освободительное движение SERB».

Організатором осередку в Дніпрі був знайомий засудженого, який і запропонував йому шукати та передавати інформацію про місця дислокації та пересування підрозділів та військової техніки Збройних Сил України.

Із початку березня минулого року і до січня цього року засуджений надсилав скриншоти «Google Maps» із позначенням місць дислокації підрозділів ППО, фотографував сліди від пуску ракет ППО, повідомляв про дислокацію підрозділів ЗСУ на місцевому підприємстві, а також про розташування контрольно-пропускного пункту ЗСУ, сфотографував результат ракетного удару по автозаправці, надсилав скриншоти карти із вказівкою конкретних місць дислокації солдатів ЗСУ у спортивно-оздоровчих таборах. Слідству відомо про 9 епізодів передачі інформації росіянам.

Засуджений вину свою визнав, суд затвердив угоду про визнання винуватості і призначив йому 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter