“Прокурорку” окупованої Станиці-Луганської засуджено до 14 років тюрми за колабораціонізм

Луцький міськрайонний суд Волинської області оголосив вирок “помічниці прокурора” в окупаційній  “прокуратурі” Станиці-Луганської Ірині Сапельніковій. Її визнано винною у колабораційній діяльності. 

У вироку суду зазначено, що “помічницею прокурора” Сапельникова почала працювати у квітні 2022 року після початку имчасової окупації Станиці-Луганської збройними формуваннями «ЛНР», які від 3 березня незаконно створили “адміністрацію” і “органи влади”.

Діюча прокурорка Станично-Луганського відділу Щастинської окружної прокуратури Луганщини, яка через російське повномасштабне вторгнення переїхала до Києва, у судовому засіданні впізнала на відеозаписі свою знайому Сапельнікову, яка у 2014 працювала в поліції. У сюжеті звучав гімн «ЛНР» і було видно її символіку й прапор РФ, на фоні яких  Сапельнікова у військовій формі проголошувала текст присяги.

Обвинувачена також вільно виступає на різних російських заходах, таких як «Международная акция «Сад Победы», де прославляє діяння держави-агресора і тимчасову окупацію території України.

Оскільки Сапельникова досі перебуває на тимчасово окупованій території, її засуджено заочно.

Сапельнікову засудили до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна, заборонивши на 15 років обіймати посади у правоохоронних органах. Покарання вона відбуватиме з моменту фізичного затримання.