В РФ до 10 років ув’язнення засудили мешканця Сімферополя за нібито “планування підриву залізниці”

Південний військовий окружний суд в Ростові-на-Дону (РФ) оголосив вирок мешканцю Сімферополя. Його визнали винним у нібито “плануванні теракту на залізничних шляхах у Джанкойському районі Криму” та засудили до 10 років позбавлення волі. 

Російські пропагандистські ЗМІ повідомляють, що чоловіка співробітники ФСБ затримали торік у квітні.

Він нібито розміщував в соціальних мережах матеріали із закликами до вчинення терактів щодо представників влади та до вбивства росіян.

Під час общуку в його будинку “знайшли два саморобні вибухові пристрої, два електродетонатори, схему закладки СВУ під залізничне полотно, а також екстремістську літературу”.

Суд РФ визнав його винним та призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму зі штрафом у розмірі 220 тисяч рублів із забороною адмініструвати сайти на 2,5 роки.

Нагадаємо:

  • В квітні 2022 року російські силовики затримали в окупованому Криму місцевого жителя за нібито “підготовку теракту”. Нібито прихильних “Ісламської держави” намагався “підірвати залізничні колії” на замовлення від батальону “Крим”.
  • 15 березня 2023 року ФСБ у Криму затримала активіста та громадянського журналіста Ролана Османова у «справі щодо підриву залізниці». У селі Урожайному Сімферопольського району в домі активіста пройшов обшук, після чого його відвезли в управління ФСБ.
  • 6 березня 2023 року ФСБ вдерлись з обшуком у будинок Едема Муртазаєва. Після обшуку 37-річного кримського татарина його затримали та вивезли у Сімферополь, обвинувачують у нібито підриві залізниці у Бахчисарайському районі.