Викраденого ексчлена Сімферопольского регіонального меджлісу Ельдара Менсітова “суд” арештував на 15 діб

Ельдар Менсітов і адвокат Рефат Юнус. Фото: facebook.com/crimeansolidarity

Колишній член Сімферопольського регіонального меджлісу кримських татар, 53-річний житель селища Молодіжне Сімферопольского району Ельдар Менсітов, який зник два дні тому, наразі знаходиться у спецприймачі для адміністративно затриманих в Сімферополі.  Тут, за рішенням незаконного “суду” він має провести 15 діб.

Про це повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність” .

Адвокатка Сафіє Шабанова, яка зустрілася із кримчанином, повідомила,  що його затримали 9 червня співробітники ДПС на виїзді із Сімферополя, коли він їхав додому.

“Його попросили пересісти у службову машину, потім під’їхав синій Volkswagen, Ельдара передали людям у масках. Після цього співробітники спецслужб повезли його до підвального приміщення, де допитували та застосовували незаконні методи дізнання. Наступного дня його передали співробітникам Центру з протидії екстремізму, а потім доставили до Залізничного районного суду та заарештували на 15 діб за “невиконання законних вимог співробітника поліції”. Під час зустрічі я побачила сліди фізичної дії”, — розповіла адвокатка.

За словами адвокатки, на обличчі, лікті її підзахисного були садна. Ельдар Менсітов також скаржився на біль у ребрі.

У незаконному “суді” Менсітов провину не визнав і заявив, що непокори співробітникам “поліції” не чинив. У районі міста, де, за версією співробітників незаконного “центру з протидії екстремізму”, Меністов “чинив опір і тікав”, він не був.

Незаконна “суддя” Галина Циганова відправила його під адміністративний арешт.

Нагадаємо:

  • 18 червня 2021 року Ельдар Менсітов давав у «Вірменському міському суді» свідчення як свідка захисту у справі національного лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, якого заочно судили в Криму за нібито «незаконне перетинання держкордону РФ» 3 травня 2014 року.
  • 8 вересня 2021 року у будинку Менситова у селищі Молодіжне під Сімферополем співробітники ФСБ провели обшук. Тоді російські силовики заявили, що нібито перевіряли версію про його причетність до підриву газопроводу у Перевальному. Після обшуку Менсітова відвезли до будівлі «кримського управління ФСБ» у Сімферополі, але ввечері його відпустили.