ФСБ заявляє про затримання в Криму “агента української розвідки”, який нібито “підірвав залізницю”

ФСБ в тимчасово окупованому Криму заявляє про затримання мешканця Сімферополя, якого підозрюють у причетності до “підриву залізничного полотна” на перегоні «Чистеньке-Поштове» у Бахчисарайському районі.

Про це повідомляє РИА Новости із посиланням на прес-службу відомства.

За версією слідства, сімферопольець нібито торік виїхав до Одеси, де його “завербували співробітники головного управління розвідки Міноборони України”. Крім того, перед тим як повернутися до Криму, він «пройшов курс розвідувально-диверсійної підготовки», вважає ФСБ.

Окупанти заявляють, що “відповідно до вказівок кураторів, 23 лютого цього року мешканець Сімферополя підірвав саморобним вибуховим пристроєм залізничне полотно. Вибухівку, уточнюють у відомстві, він отримав через схованку”.

Затриманий «дав свідчення про співпрацю зі спецслужбами України та вчинення диверсійно-терористичного акту», передає ТАРС. Чоловік став фігурантом раніше порушеної справи за статтею диверсії (частина 1 статті 281 КК). Сімферопольця вже відправили до СІЗО.

Нагадаємо:

  • 23 лютого 2023 року у Криму неподалік села Поштове в Бахчисарайському районі було пошкоджено залізничне полотно. На початку травня ФСБ відзвітувала про затримання в Криму сімох людей у справі про постачання на півострів вибухівки та підготовку вбивства губернатора. За версією силовиків вони також причетні до підриву шляхів 23 лютого.
  • Ввечері 6 березня співробітники ФСБ після обшуку в будинку під Судаком затримали 37-річного кримського татарина Едема Муртазаєва. Окупанти відвезли його до Сімферополя та обвинувачують у нібито підриві залізниці у Бахчисарайському районі. Муртазаєв хворий на епілепсію і потребує постійного контролю та підтримки інших членів сім’ї.
  • Вранці 12 березня російські силовики прийшли з обшуком до делегата Курултаю кримськотатарського народу Леммара Юнусова у «справі щодо підриву залізниці».
  • Також у “справі залізниці” ФСБ затримала мешканця Сімферополя Кирила Барника. Він заявив про тортури.