Мін’юст України просить суд застосувати санкції проти свого експосадовця, який працював в Криму “радником” Аксьонова

Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкцій щодо Дмитра Ворони — колишнього заступника міністра юстиції України часів  Януковича, який у 2018 році працював позаштатним радником «голови» окупованого Криму Сергія Аксьонова, у 2022 році його призначили «сенатором РФ — представником виконавчого органу влади Запорізької області».

Про це повідомляє пресслужба Мін’юсту.

Дмитро Ворона був заступником глави Мін’юсту України у 2012–2013 роках. За даними «Чесно», до того він працював у суді, а також адвокатом, керівником юридичних компаній, арбітражним керуючим.

У 2006 році під час парламентських виборів Ворона був уповноваженою особою «Партії регіонів». У 2010 році став заступником Міністра внутрішніх справ України, де отримав безліч відзнак МВС. Потім Ворону було звільнено та призначено на посаду голови Державної міграційної служби.

У 2011 році Віктор Янукович призначив Ворону заступником голови МВС, який керує роботою апарату міністерства. Після роботи в Мін’юсті Ворона також був головою Державної реєстраційної служби України до 2014 року.

Мін’юст України вказує, що він бере активну участь у матеріально-технічному забезпеченні створення та функціонування окупаційних адміністрацій. За даними НАЗК, проти Дмитра Ворони вже запровадили санкції Україна, ЄС та Швейцарія.

Мін’юст подав до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкцій.

Окрім того, міністерство просить застосувати санкції проти ПАТ «Група ЛСР». Там зазначають, що ця компанія сприяє веденню агресивної війни шляхом сплати податків і зборів до державного бюджету рф у значних розмірах; бере активну участь в іпотечних програмах із забезпечення житлом учасників війни проти України та інвестує в будівництво житла для військовослужбовців рф.