Суд заборонив українцю 10 років користуватися російськими соцмережами за пости на підтримку війни в “Одноклассниках”

Заводський районний суд у Камʼянська Дніпропетровської області заборонив громадянину України 10 років користуватися російськими соціальними мережами. 73-річного чоловіка було визнано винним у колабораційній діяльності за пости на підтримку війни РФ проти України в “Одноклассниках”.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок суду.

За матеріалами слідства, торік 4 травня обвинувачений опублікував допис, в якому заперечувалась збройна агресія Росії проти України і факт окупації частини території. Також подібний допис чоловік опублікував за тиждень. Він свою провину визнаа і у письмовій заяві просив про розгляд справи у спрощеному порядку, без проведення судового засідання.

Дії кваліфікували за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу, що передбачає покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Обвинуваченому вже виповнилося 73 роки.

Тому суд для виправлення обвинуваченого і запобігання скоєнню нового злочину призначив покарання  у виді заборони користуватись у будь-який спосіб заблокованими на території України соцмережами «Вконтакте», «Одноклассники» та іншими російськими ресурсами.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter