У Старому Криму після обшуку зник Асан Зекеряєв

Вранці 7 серпня в тимчасово окупованому місті Старий Крим російські силовики прийшли з обшуком до  30-річного кримського татарина Асана Зекеряєва. Після обшуку чоловік зник. його місце перебування наразі невідомо. 

Про це повідомляє “Кримська солідарність”.

За інформацією громадського об’єднання, Закерьяєв під час обшуку перебував в будинку сам.

“Я хочу зробити звернення про викрадення мого зятя – Зекеряєва Асана Расимовича 1993 року народження. Він надіслав смс-повідомлення про те, що до нього хтось вдирається додому – дуже голосно стукали. Відтоді, як ми приїхали, його вже не було на місці, на зв’язок не виходить. Ми зателефонували до МВС із заявою про викрадення людини, зателефонували на гарячі лінії”, – повідомив родич Закерьяєва Сервер Чикі.

25 січня 2023 року так звані співробітники “поліції” в тимчасово окупованому Сімферополі склали на Зекеряєва протокол за перебування біля будівлі незаконного “Київського районного суду”. Він відбув у спецприймачі 14 діб адміністративного арешту. Того дня окупанти відпустили кількох людей, а 28 осіб доставили до трьох відділів “поліції” в Сімферополі. На них склали протоколи за статтею про організацію масового одночасного перебування громадян, що спричинило порушення громадського порядку (ч. 1 ст. 20.2.2 КпАП).