Прокуратура АРК повідомила про підозру 736 державним зрадникам з Криму

З початку окупації Криму Росією у 2014 році Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя повідомила про підозру у державній зраді 736 громадянам України, які перейшли на бік ворога. 

Про це повідомили в прокуратурі АРК.

“З початку окупації півострова російськими збройними силами у 2014 році органи правопорядку автономії загалом розслідували 576 кримінальних проваджень щодо 695 правопорушень за фактами вчинення державної зради (ст. 111 КК України). До суду скеровано 344 обвинувальних акта. Серед обвинувачених чиновники різного рівня, судді, працівники правоохоронних та виправних установ, а також колишній командувач Військово-Морських Сил ЗСУ, усі вони зрадили присязі на вірність українському народові і перейшли на службу до окупантів”, – повідомили у відомстві.

Загалом з 2014 року за вчинення державної зради українськими судами було винесено 36 вироків кримським держзрадникам. Серед засуджених колишні депутати ВР АР Крим та Севастопольської міської ради, судді, прокурор, а також окупаційний «міністр охорони здоров’я Республіки Крим».

90% вироків ми отримали вже після 24 лютого 2022 року.