В Криму окупаційні “суди” винесли 389 адміністративних постанов про «дискредитацію армії РФ»

З березня 2022 року окупаційні “суди” в Криму винесли 389 незаконних постанов про притягнення до адміністративної відповідальності за нібито “дискредитацію російської армії”.

Про це повідомляє КримSOS.

«Станом на 10 серпня цього року йдеться про 389 постанов у справах про адміністративне правопорушення через нібито дискредитацію армії РФ у Криму. Крім того, наразі відомо про три винесені обвинувальні вироки в кримінальних справах про нібито повторну «дискредитацію армії РФ» на окупованому півострові, — розповів аналітик Євгеній Ярошенко.

Найбільше таких рішень винес «Київський районний суд м. Сімферополя» — 57.  “Судді” незаконних «Євпаторійського міського суду» та “Феодосійського міського суду” винесли по 34 таких рішення, «Ялтинський міський суд» — 29, «Сакський міський суд» — 26.

Нагадаємо, жителя Сімферопольського району Данила Серьогіна заарештували у кримінальній справі про «повторну дискредитацію російської армії» (ч. 1 ст. 280.3 КК РФ).

Колишнього викладача Білогірського технікуму Андрія Білозерова обвинуватили у “повторній дискредитації армії РФ” через допис у соцмережі “ВКонтакте”. “Суд” оштрафував його на 100 тисяч рублів та заборонив писати у соцмережі впродовж двох наступних років.