ВАКС затвердив угоду з суддею райсуду Рівненщини Куликом: визнав винним, але звільнив від покарання

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості суддею Корецького районного суду Рівненської області Євгеном Куликом і адвокатом Миколою Туровичем. Їх засуджено до 5 років умовного позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

«25 серпня колегія суддів ВАКС затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та суддею Корецького районного суду Рівненської області, а також адвокатом. ВАКС визнав винуватим суддю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Йому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років. Адвоката визнано винуватим за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України. Вказаній особі призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років», – інформує ВАКС.

У суді додали, що судді Кулику заборонили протягом 2 років після відбуття основного покарання обіймати посади в судових та правоохоронних органах, а адвокату – протягом 1 року займатися адвокатською діяльністю. Обох обвинувачених звільнили від основного покарання на іспитовий строк у 3 роки.

Сума застави, внесена раніше за цих осіб, у загальному розмірі 1,3 млн грн буде перерахована на потреби Збройних сил України, а саме на проєкт «Армія дронів».

Нагадаємо, суддю Корецького районного суду Рівненської області Євгена Кулика  затримали правоохоронці при отриманні 1,1 тис. доларів хабара за закриття справи щодо водіння в нетверезому стані, яка перебувала у нього на розгляді.. Разом з ним було затримано ймовірного посередника в наданні неправомірної вигоди – адвоката.