ФСБ в Криму заявляє про затримання кримчанина, який нібито “готував теракт”

ФСБ РФ в тимчасово окупованому Криму заявляє про затримання мешканця Севастополя, який нібито готував “теракт” на залізниці. 

«Припинено підготовку диверсійно-терористичного акту на одному з об’єктів транспортної інфраструктури півострова з метою порушення військових перевезень», — йдеться у заяві ФСБ.

Уточнюється, що йдеться про мешканця Севастополя 1978 року народження, який за будівлею української військової розвідки збирав дані про розміщення у Криму об’єктів та підрозділів Міноборони Росії.

Затриманий, за заявою ФСБ, нібито “планував теракт” на об’єкті залізничного транспорту на півострові. Теракт планувався “з метою порушення військових перевезень”, заявили у спецслужбі.

Нагадаємо:

  • В квітні 2022 року російські силовики затримали в окупованому Криму місцевого жителя за нібито “підготовку теракту”. Нібито прихильних “Ісламської держави” намагався “підірвати залізничні колії” на замовлення від батальону “Крим”.
  • 15 березня 2023 року ФСБ у Криму затримала активіста та громадянського журналіста Ролана Османова у «справі щодо підриву залізниці». У селі Урожайному Сімферопольського району в домі активіста пройшов обшук, після чого його відвезли в управління ФСБ.
  • 6 березня 2023 року ФСБ вдерлись з обшуком у будинок Едема Муртазаєва. Після обшуку 37-річного кримського татарина його затримали та вивезли у Сімферополь, обвинувачують у нібито підриві залізниці у Бахчисарайському районі.