Кримський політв’язень Тимур Ялкабов у колонії РФ втратив 25 кілограмів

Незаконно засуджений росіянами кримськотатарський активіст, фігурант так званої “справи Хізб ут-Тахрір” Тимур Ялкабов, втратив 25 кілограмів в колонії Димитровграда Ульяновської області.

Про це повідомляє “Кримська солідарність” з посиланням на  його дружину Алію Муждабаєву.

“Ось уже три роки ми живемо без нього, доки він несправедливо відбуває термін у в’язниці нізащо. Нам його не вистачає”, – сказала вона.

Нещодавно Алія була на тривалому побаченні з Тимуром. У колонії він дуже схуд — на 25 кг. Попри це, він тримається добре, хоч і сумує за домом і дітьми, уточнила вона.

Нагадаємо, Тимур Ялкабов – пекар-кондитер із Сімферополя. 17 лютого 2021 року співробітники ФСБ Росії провели у будинках кримських татар мусульман масові обшуки — у Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Радянському районі Криму.

Ялкабова затримали після обшуку та звинуватили в  “організації діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації”, “приготуванні до злочину та замах на злочин та  “діях, створених задля насильницького захоплення влади чи насильницького утримання влади, порушення Конституції Російської Федерації, так само як і спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу Російської Федерації” кримінального кодексу РФ.

22 березня 2022 року Південний окружний військовий суд засудив Ялкабова до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Російські окупанти незаконно етапували політв’язня з Криму на територію Росії в січні 2023 року, що, за оцінкою українських правозахисників, є воєнним злочином. Чоловіка помістили 9 лютого 2023 року до ШІЗО, в якому він досі перебуває.