В Криму окупанти затримали севастопольця за те, що штовхнув портрет Пригожина і наступив на російський прапор

Вттимчасово окупованому Севастополі російські силовики відкрили кримінальну справу проти Гліба Малкова за нібито знущання з російського прапора за ст. 329 КК РФ.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на окупаційну “поліцію” Севастополя.

Повідомляється, що 21-річний затриманий біля пам’ятника Корнілову штовхнув прапор Росії. Він також “прилюдно висловлював незгоду з проведенням СВО”і.

Як передають місцеві телеграм-канали, 25 серпня молодий чоловік прийшов до стихійного меморіалу вбитих лідерів ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина та Дмитра Уткіна, штовхнув їхні портрети, а також наступив на російський прапор

Пізніше блогер-колаборант Олександр Таліпов опублікував відео з вибаченнями Малкова; раніше на тому ж каналі з’явився інший запис, на якому севастополець пояснював, що штовхнув російський прапор на знак протесту проти нападу Росії на його країну — Україну.

При цьому, як повідомляє ОВД-інфо, до незаконного “Ленінського районного суду” Севастополя 4 вересня надійшла справа проти Гліба Малкова про дискредитацію армії РФ (ч. 1 ст. 20.3.3 КоАП). Її розгляд призначили на жовтень.