Колишню українську суддю з Луганщини судитимуть за державну зраду

Прокурори Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора за спільного процесуального керівництва з Луганською обласною прокуратурою скерували до суду обвинувальний акт стосовно “голови Кам’янобродського районного суду Луганська” Марини Шамардиної.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Повідомляється, що у 2014 році суддя  Краснодонського міськрайонного суду Луганської області Марина Шамардина зрадила присязі та почала співпрацювати з окупантами.

“З жовтня 2015 року та дотепер обвинувачена очолює незаконно створений суд окупаційної адміністрації держави-агресора. Вона приймає так звані “нормативні акти”, які сприяють формуванню “правової системи” у псевдореспубліці”, – зазначають у Офісі Генерального прокурора.

Зокрема, “голова районного суду” періодично виступає на місцевому пропагандистському телеканалі та стверджує про нібито налагоджену роботу й “легітимність” функціонування так званої “влади лнр”.

Жінку звинувачують у публічних закликах до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

Наразі обвинувачена оголошена в розшук.