На Міжнародний кримінальний суд скоєна кібератака

МІжнародний кримінальний суд у Гаазі

Співробітники Міжнародного кримінального суду наприкінці минулого тижня виявили підозрілу активність у комп’ютерній мережі установи.

За сприяння влади Нідерландів спеціалісти cуду одразу ж вжили заходів реагування та додаткової безпеки, що тривають досі.

Про це cуд повідомив на своїй сторінці у твіттері.

Речник Міжнародного кримінального суду Фаді Ель-Абдалла відмовився розкривати деталі інциденту. Він також не зазначив, наскільки серйозною була атака та чи розв’язано наразі всі проблеми, що міг спричинити злам.

Водночас представник МКС зазначив, що суд наразі продовжує аналізувати цей випадок та пом’якшувати його наслідки. Пріоритетом залишається забезпечення основної роботи суду, підкреслив речник.

“У майбутньому суд спиратиметься на поточну роботу, щоб посилити свою систему кібербезпеки, включно з прискоренням використання хмарних технологій”, – додав він.

У заяві Фаді Ель-Абдалла також відзначив допомогу, що Нідерланди надали суду через цю ситуацію. Він наголосив, що нині для суду важлива підтримка всіх держав-учасниць. Це, за словами речника, допоможе посилити стійкість суду в різних складних обставинах.

Нагадаємо, у Києві розпочав роботу польовий офіс Міжнародного кримінального суду – найбільше представництво МКС за межами Гааги.

Офіс генерального прокурора та Міжнародний кримінальний суд створили спільні робочі групи для розслідування конкретних кримінальних справ щодо воєнних злочинів, матеріали яких згодом передадуть у МКС.