Окупанти відкрили ще одне СІЗО в Сімферополі

Російські окупанти в тимчасово окупованому Криму відкрили ще один слідчий ізолятор. Це СІЗО №8 у Сімферополі, який безпосередньо курується з ФСБ РФ.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група х посиланням на власні джерела.

Згідно з російською системою СПАРК, яка збирає всю відкриту інформацію про компанії, “Федеральна казенна установа “Слідчий ізолятор № 8″ Федеральної служби виконання покарань” була зареєстрована 24.10.2022 року. Начальником установи вказано Ідрісова Рауфа Маратовича.

СІЗО зареєстрований у Сімферополі за адресою: пров. Елеваторний, б. 4. За цією ж адресою зареєстрований СІЗО №2.

Як повідомляє КПГ, на даний момент у СІЗО №2 в основному утримують політичних в’язнів, комбатантів та цивільних людей з проукраїнською позицією, яких або утримують без звинувачень, або
судять у сфальсифікованих справах за статтями “тероризм”, “диверсія” та “шпигунство”.

За інформацією джерел КПГ у Криму, станом на вересень 2023 року у СІЗО №2 немає ув’язнених, які обвинувачуються у “побутових” кримінальних злочинах.

Нагадаємо, у ізоляторі №2, за даними КПГ, утримується більше 120 осіб. Серед незаконно утримуваних є громадські активісти, волонтери та представники місцевої влади. Кримська правозахисна група має верифіковану інформацію про щонайменше 50 осіб, яких тримають у цьому СІЗО.