ВРП надала згоду на арешт судді з Житомирщини, якого викрили на оборудках з землею

Вища рада правосуддя задовольнила подання заступника Генерального прокурора Ігоря Мустеци та надала згоду на тримання під вартою судді Чуднівського районного суду Житомирської області Максима Леська.

Про це повідомляє пресслужба Вищої ради правосуддя.

«Максим Лесько підозрюється в пособництві у придбанні права на майно шляхом обману (шахрайстві), вчиненому організованою групою в особливо великому розмірі, у службовому підробленні, тобто складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною п’ятою статті 27, частиною четвертою статті 190, частиною першою статті 366 Кримінального кодексу України. Вища рада правосуддя вважає, що мотиви, наведені у поданні, є обґрунтованими, підтверджуються наданими матеріалами, які містять конкретні факти і докази, що можуть свідчити про вчинення суддею суспільно небезпечного діяння, визначеного Кримінальним кодексом України. Подання відповідає вимогам закону, містить обґрунтування необхідності застосування до судді такого запобіжного заходу, як утримання під вартою. Розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу, зокрема у вигляді тримання під вартою, здійснюється слідчим суддею, судом», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру судді Чуднівського районного суду Житомирської області. Він підозрюється в участі у незаконних оборудках із землею, в результаті яких відчужено майже 94 га землі, збитки державі перевищують 2 млн гривень.