Прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт проти директорки та бухгалтерки кримської компанії, яка постачала паливо окупантам

Прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт проти директорки та бухгалтерки компанії в тимчасово окупованому Криму. Їх обвинувачують у колабораціонізмі через те, що постачали росіянам паливо й мастильні матеріали. 

Про це повідомляє пресслужба прокуратури автономії.

“Встановлено, що у 2022 році один із обвинувачених уклав контракт з окупаційним «Кримським лінійним управлінням МВС Росії на транспорті» щодо постачання їм паливо-мастильних матеріалів. Угода була укладена на суму понад 5,5 млн російських рублів. Виконання фінансово-господарського зобов’язання відповідно до контракту виконувала бухгалтер підприємства”, – повідомили в прокуратурі.

Слідчі вказують, що обвинувачені провадили господарську діяльність у співпраці з державою-агресором за змовою групи осіб. Отже, вони підозрюються в порушенні статей про колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 28 та ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

За ці дії їм загрожує до п’яти років позбавлення волі відповідно.

Нагадаємо, Прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до суду обвинувальний акт проти чотирьох підприємців тимчасово окупованого Криму. Їх обвинувачено в колабораціонізмі за співпрацю з російськими окупантами. Раніше також було повідомлено про підозру сімом кримським підприємцям, які надають товари і послуги російським незаконно створеним органам “влади”.