Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт проти Антона Тицького, «міністра молодіжної політики» Запоріжчині

Прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до суду обвинувальний акт щодо «міністра молодіжної політики” тимчасово окупованої частини Запорізької області, який раніше був “чиновником” в окупованому Криму. Його обвинувачують у вчиненні ряду тяжких злочинів. За даними Бюро судової інформації, обвинувачений – Антон Тицький.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури АРК.

За матеріалами слідства, обвинувачений активну проросійську діяльність ще до окупації півострова. Зокрема, у 2013 році він очолив низку прокремлівських організацій та установ. Виступав за захист російської мови та культури.

“З початку окупації Криму збройними силами РФ, він одразу почав займатися координацією діяльності незаконних збройних формувань на півострові, зокрема, «Самооборони Криму» та інш. Чоловік організовував матеріально-технічно забезпечення НЗФ. «Кар’єра» обвинуваченого стрімко розвивалася, зокрема, він був радником голови ради міністрів окупованого півострова Сергія Аксенова, а також став депутатом партії «Єдина Росія», – повідомили в прокуратурі.

Після повномасштабного вторгнення РФ на територію України, обвинувачений обійняв посаду «міністра молодіжної політики» у окупованій частині Запорізькій області. За свої «заслуги» чиновник неодноразово отримував нагороди від різних окупаційних адміністрацій. Зокрема, він нагороджений медалями «За захист Республіки Крим» та «За заслуги перед Донецькою Народною Республікою 3-го ступеня».

Дії обвинуваченого кваліфіковано як:
– посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України);
– державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України у редакції 2014 року);
– колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Якщо Тицького буде визнано винним, суд може позбавити його волі строком до 15 років.

Антон Тицький — севастополець. Проросійську діяльність почав ще з юних років. У 2012 році балотувався у народні депутати України від партії «Руський блок» Геннадія Басова. У Верховну Раду партія тоді не пройшла, набравши менше половини відсотка голосів.

У 2014 році Тицький був одним з організаторів загону бандитів, які називали себе «самообороною».

Тоді ж у лютому Антон Тицький очолив штаб «Русского интернационала» — організації, створеної російською партією Родіна. Тицький сотоваріщі стояли на блокпостах та допомагали російським окупантам.

У березні Тицький став радником гауляйтера Криму Аксенова, а в квітні — керівником російської партії «Родина» на захопленому півострові. У 2016 році його партійні смаки змінилися — приєднався до «Єдиної росії».

Останні три роки Антон Тицький був радником керівника Росмолодьожи. Він займався проєктами для молоді саме по Криму. Що ж там були за проєкти? Наприклад, «профілактика екстремістських проявів та ідеології тероризму серед молоді». Тепер це ж саме Тицький робитиме і на захопленій частині Запорізької області, втягуючи українську молодь у російські організації та проекти.

Нагадаємо:

  • Святошинський районний суд Києва оголосив вирок виконувачці обов’язків “глави” незаконної “адміністрації Чорноморського району Республіки Крим” Наталії Пісарєвій. За колабораціонізм її засуджено до 9 років позбавлення волі.
  • Прокуратура АРК та міста Севастополя повідомила про підозру у колабораційній діяльності 96 окупаційним високопосадовцям з окупованого Криму.
  • Наприкінці вересня 2023 року Прокуратура АРК та міста Севастополя повідомила про підозру у колабораційної діяльності ще 10 кримським посадовцям, які співпрацюють з РФ.