Російський прокурор вимагає 13 років позбавлення волі для херсонця Павла Запорожця, якого обвинувачують у “підготовці теракту”

У російському Ростові-на-Дону в Південному окружному військовому суді  прокурор запросив для викраденого на Херсонщині та незаконно позбавленого волі громадянина України Павла Запорожця. 13 років позбавлення волі. Росіяни обвинувачують його у замаху «на здійснення теракту у Херсоні під час проведення святкових заходів, присвячених Дню Перемоги».

Про це пише пропагандистське РИА Новости.

“Прошу… визнати винним і призначити покарання у вигляді 13 років позбавлення волі”, – сказав державний обвинувач під час дебатів сторін.

Запорожця звинувачують за частиною 3 статті 30, частиною 1 статті 361 КК РФ (замах на акт міжнародного тероризму).

За версією слідства, Запорожець “заздалегідь отримав інформацію, де знаходиться схованка з готовим вибуховим пристроєм та інструкціями щодо виготовлення ще одного”.  Нібито 9 травня минулого року він взяв бомби та попрямував до місця святкових заходів у Херсоні до “Дня Перемоги”.

Нагадаємо:

  • Центр журналістських розслідувань розповідав історію викраденого Павла Запорожця у матеріалі «Як ФСБ ліпить «терористів» зі звичайних людей». Павло Павлович Запорожець, юрист за фахом, три роки служив у Збройних Силах України. На момент окупації Херсона був цивільним.