Вища рада правосуддя припинила відставку української судді, яка стала незаконною “суддею” терористичного” Верховного суду ЛНР”

Вища рада правосуддя припинила почесну відставку судді, яка набула громадянство держави-терориста – Російської Федерації, та обійняла “судову посаду” у незаконному так званому “Верховному суді ЛНР”, чим порушила вимоги Конституції та законів України.

Таке рішення ухвалила ВРП на останньому засіданні.

Відомо, що після звільнення у відставку суддя отримала суддівську посаду на територіях, які тимчасово контролюються РФ та відповідно – російське громадянство. Підтвердженням цього зокрема є указ президента країни-агресора, яким її призначено суддею так званого “Верховного суду «Луганської народної республіки».

Законодавством РФ визначено, що суддею РФ може бути лише громадянин російської федерації. У той же час відомості щодо подання вказаною особою заяви про вихід з громадянства України або оформлення нею втрати громадянства України відсутні.

Встановлення факту отримання суддею громадянства РФ є підставою для припинення її відставки, про що Вищою радою правосуддя прийнято відповідне рішення.

Нагадаємо,  раніше Державне бюро розслідувань завершило розслідування кримінальнох справи проти двох колишніх українських суддів, які зрадили присязі України та пішли на співпрацю з російськими окупантами. Зокрема до суду скеровано справу колишньої судді Луганської області Світлани Трифанової, яка у 2018 році отримала посаду голови фейкового “Верховного суду” терористів ЛНР.