Суддя Тандир, який на смерть збив нацгвардійця і перебуває пів року в СІЗО, продовжує отримувати зарплату

Суддя Олексій Тандир, який 25 травня перебуваючи  у стані алкогольного сп’яніння на смерть збив на блокпості в Києві військовослужбовця Національної гвардії України, і вже пів року перебуває в СІЗО,  продовжує отримувати зарплату в Макарівському районному суді Київської області.

Про це пише Бабель з посиланням на Територіальне управління Державної судової адміністрації в Київській області.

У відповіді на запит сказано, що з моменту аварії на блокпості в Києві судді нараховують посадовий оклад. Він становить 63 тисячі гривень. Надбавки за вислугу років та за науковий ступінь з Тандира зняли. Їх припинили виплачувати з 2 червня 2023 року. Також йому не виплачують надбавку за адміністративну роботу — Тандир після арешту склав із себе повноваження голови суду.

Заробітна плата Тандира з надбавками становила приблизно 100 тисяч гривень. У відповіді управління сказано, що з березня по травень 2023 року Тандир отримав винагороду на загальну суму 305 867 гривень.

Нагадаємо, в ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть нацгвардійця на блокпосту на Берестейському проспекті у Києві.