155 кримчан підозрюються у колабораціонізмі

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру 155 осіб з окупованого Криму, які співпрацюють з Росією. До суду скеровані вже 87 обвинувальних актів.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури АРК.

“Загалом з березня 2022 року, коли стаття 111-1 КК України (колабораційна діяльність) набрала чинності, органи правопорядку автономії розпочали 226 кримінальних проваджень за вказаною статтею. Серед підозрюваних та обвинувачених – окупаційні кримські топ посадовці та чиновники різного рівня, правоохоронці, судді, а також підприємці, які пішли на співпрацю з ворогом та надають свої послуги в рамках оборонного замовлення РФ”, _ повідомили у відомстві.

Вже винесено 3 вироки. Зокрема підприємцям, які співпрацюють з ворогом в рамках «оборонного замовлення», а також кримській сенаторці, що підтримувала дії агресора та виправдовувала війну проти України

Нагадаємо:

  • Прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до суду обвинувальний акт проти 13 підприємців тимчасово окупованого Криму. Їх обвинувачено в колабораціонізмі за співпрацю з російськими окупантами.
  • Суд в Україні оголосив вирок “сенаторці” РФ від окупованого Криму (раніше посада мала назву – член Ради Федерації РФ від окупаційної влади Республіки Крим). За даними Бюро судової інформації, мова йде про Ольгу Ковітіді.
  • Деснянський районний суд міста Києва розглядатиме обвинувальний акт щодо восьмох представників окупаційної «влади» Криму, серед яких – «глава Криму» Сергій Аксенов, «спікер Госсовєта» Володимир Константинов і колишня «прокурор Криму» Наталя Поклонська – відповідну ухвалу прийняла 5 січня 2022 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду.