ФСБ біля Пскову затримала кримчанина за нібито шпигунство

Співробітники Федеральної служби безпеки РФ затримали у Себежському районі Псковської області мешканця Криму. Його підозрюють у “державній зраді”, він нібито “збирав інформацію для України”. 

Про це повідомляє пресслужба Управління ФСБ РФ по Псковській області.

Російські силовики стверджують, що кримчанин “протягом півроку шпигував та передавав цю інформацію Україні”.

Зокрема, з серпня по грудень минулого року нібито “проводив на території Республіки Крим фото- та відеозйомку особового складу, військової техніки та позицій підрозділів ЗС РФ”. Крім того, стверджують у ФСБ, за допомогою спеціального програмного забезпечення він нібито “визначив координати розташування техніки та особового складу. У відомстві додали, що отримані відомості зловмисник передав Збройним силам України (ЗСУ) та Службі безпеки України (СБУ)”.

Проти кримчанина порушено кримінальну справу за статтею 275 КК РФ («Державна зрада»).

Нагадаємо:

  • Суд в Росії оголосив вирок ІТ-спеціалісту з Херсона Івану Козлову. Його засудили на 11 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за нібито шпигунство.
  • 4 грудня 2022 року російські силовики затримали після перетину грузино-російського кордону нібито за порушення правил режимної зони 25-річну Леніє Умерову, яка їхала з Києва до окупованого Криму через погіршення стану її батька, який страждає від онкологічного захворювання. До 16 березня Леніє утримували в Центрі тимчасового утримання іноземних громадян біля Владикавказу. Приміський райсуд визнав дівчину винною у «порушенні режиму державного кордону» (ч.1 ст. 18 КоАП РФ) та оштрафував її на 2 тисячі рублів.
  • Незаконно створений російськии окупантами в Криму “Верховний суд” оголосив вирок Сергію Котову, цивільному мешканцю Олешок, якого було викрадено окупантами торік у квітні. Його засуджено до 15 років позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму.
  • Так званий “Севастопольський міський суд” виніс вирок місцевому жителю Євгенію Петрушину та засудив його до 12 років позбавлення волі за нібито “шпигунство та співпрацю з українськими спецслужбами”.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter