Херсонця Павла Запорожця, якого окупанти викрали та звинуватили у “підготовці теракту” суд в РФ засудив до 12 років колонії

Військовий суд у Ростові-на-Дону засудив викраденого на Херсонщині та незаконно позбавленого волі громадянина України Павла Запорожця до 12 років позбавлення волі за статтею про «міжнародний тероризм». Його визнали винним у замаху «на здійснення теракту у Херсоні під час проведення святкових заходів, присвячених Дню Перемоги».

Про це пишуть пропагандистські російські ЗМІ.

За версією слідства, Запорожець нібито готував теракт під час акції «Безсмертний полк», яку російська адміністрація планувала в окупованому на той час Херсоні 9 травня 2022 року. Запорожець “заздалегідь отримав інформацію, де знаходиться схованка з готовим вибуховим пристроєм та інструкціями щодо виготовлення ще одного”.

Сам Запорожець казав суду, що планував підірвати російський військовий патруль рано-вранці – через комендантську годину мирні жителі не постраждали б.

Нагадаємо:

  • Центр журналістських розслідувань розповідав історію викраденого Павла Запорожця у матеріалі «Як ФСБ ліпить «терористів» зі звичайних людей». Павло Павлович Запорожець, юрист за фахом, три роки служив у Збройних Силах України. На момент окупації Херсона був цивільним.