НАЗК вилучила австрійський Raiffeisen Bank з реєстру спонсорів тероризму

Національне агентство з питань запобігання корупції тимчасово вилучило австрійський Raiffeisen Bank з реєстру компаній-спонсорів війни до моменту проведення консультацій з представниками Європейвської комісії.

Про це інформує сайт НАЗК.

“Статус призупинено на період проведення двосторонніх консультацій із залученням представників Європейської комісії” – йдеться на сайті.

Радник керівника Офісу президента Владислав Власюк в ефірі телемарафону повідомив, що Raiffeisen Bank не вилучили із сайту НАЗК, а тимчасово призупинили наявність у переліку.

“Вчора та позавчора тривали інтенсивні консультації за участі Єврокомісії, австрійського уряду, Raiffeisen Bank, НАЗК. Сторони домовились про подальші інтенсивні консультації. Я думаю, що загалом позиція незмінна – Raiffeisen Bank повинен піти із Росії. Лише наявність чіткого плану виходу стане підставою для вилучення банку остаточно”, – сказав Владислав Власюк.

15 грудня прем’єр-міністр Австрії Карл Негаммер мав намір заблокувати санкції ще до того, як вони були ухвалені на засіданні Європейської ради.

Видання EU Observer повідомляло, що Австрія наклала на санкційний пакет так званий резерв для вивчення — тобто додатковий час для з’ясування усіх деталей.

Проте, за даними джерела видання, насправді Відень тягнув час для того, аби вихідними провести переговори з Україною і змусити Київ виключити Raiffeisen Bank з реєстру міжнародних спонсорів війни.